Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals
Duurzaamheid bij Hornbach

Duurzaamheid bij Hornbach

Voor Hornbach betekent duurzaamheid: concrete maatregelen in zo veel mogelijk gebieden uitvoeren en van de verf tot de tuinsets duurzame producten aanbieden. Dit geldt ook voor eigen merken en producten die Hornbach op de markt brengt, bij hun productie is de hoogste prioriteit het duurzaam gebruik van hulpbronnen. Dit initiatief in duurzaamheid is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

In maart 2011 gaf Hornbach al een duurzaam signaal af door alle maandfolders voortaan te drukken op FSC-gecertificeerd papier. Ook dit jaar zet Hornbach weer een stap in de ‘groene’ richting. Vanaf nu worden de folders groen verspreid, dit betekent dat de folders CO2 neutraal verspreid en thuis bezorgd worden.

De transportbranche is wereldwijd verantwoordelijk voor 18% van de totale CO2 uitstoot, de post-verspreiders zijn een belangrijke schakel in deze branche. Jaarlijks vervoeren zij miljoenen poststukken en pakketten en daarmee wordt het milieu belast. Dit geeft hen en daarmee ook Hornbach de verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Het belangrijkste is het besef dat iedereen iets kan doen. Iedereen kan individueel beslissen voor duurzame producten en duurzame praktijken!

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall