HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Duurzaamheid bij Hornbach

Duurzaamheid bij Hornbach

Voor Hornbach betekent duurzaamheid: concrete maatregelen in zo veel mogelijk gebieden uitvoeren en van de verf tot de tuinsets duurzame producten aanbieden. Dit geldt ook voor eigen merken en producten die Hornbach op de markt brengt, bij hun productie is de hoogste prioriteit het duurzaam gebruik van hulpbronnen. Dit initiatief in duurzaamheid is een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

In maart 2011 gaf Hornbach al een duurzaam signaal af door alle maandfolders voortaan te drukken op FSC-gecertificeerd papier. Ook dit jaar zet Hornbach weer een stap in de ‘groene’ richting. Vanaf nu worden de folders groen verspreid, dit betekent dat de folders CO2 neutraal verspreid en thuis bezorgd worden.

De transportbranche is wereldwijd verantwoordelijk voor 18% van de totale CO2 uitstoot, de post-verspreiders zijn een belangrijke schakel in deze branche. Jaarlijks vervoeren zij miljoenen poststukken en pakketten en daarmee wordt het milieu belast. Dit geeft hen en daarmee ook Hornbach de verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Het belangrijkste is het besef dat iedereen iets kan doen. Iedereen kan individueel beslissen voor duurzame producten en duurzame praktijken!

Lees ook ...