HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Goede doelen blij verrast tijdens opening Hornbach

Donaties voor dierenambulance en hospice

Dierenambulance Gouda en Hospice IJsselthuis hebben gisteren beide een donatie van 3.000 euro ontvangen. Bouwmarktketen Hornbach opende woensdag in Nieuwerkerk aan den IJssel haar tiende vestiging en wilde deze lokale goede doelen graag laten meedelen in de feestvreugde. Namens Hornbach overhandigden Charles van Geenen (vestigingsmanager) en Michel van Slingerland (marketingmanager) de cheques aan de vertegenwoordigers van Dierenambulance Gouda en hospice IJsselthuis.
Dierenambulance Gouda en omstreken (DAGO)

Stichting DAGO (www.dierenambulancegouda.nl) is een bevoegd vogelasiel met circa zestig vrijwilligers en acht beroepskrachten. Die voeren (met behulp van twee ambulances en een materiaal) ruim 6.500 hulpverleningsacties per jaar uit. “Ik ben erg blij met deze gulle gift”, vertelt directeur Bam de Jong, die namens DAGO de cheque in ontvangst nam. “We wisten dat Hornbach een donatie zou doen, maar we hadden geen idee dat het om zo’n groot bedrag ging. Dit bedrag gebruiken we voor het aanleggen van een voorraad wintervoeding voor de vogels. De strenge winters van de afgelopen jaren hebben er namelijk voor gezorgd dat die voorraad aanvullen hard nodig is.”

Charles van Geenen vult aan dat DAGO een bijzondere doel is dat past bij de bouwmarkt zelf en bij haar klanten. “Wij gaan allebei grote projecten niet uit de weg, maar pakken ze aan.” Van Geenen voelt zich ook op een andere manier verbonden met DAGO. “We hebben zelf een grote dierenafdeling in de winkel. We weten wat er komt kijken bij de verzorging van gezelschapsdieren. En dat deze organisatie voor het grootste deel door vrijwilligers wordt gedragen, verdient een grote pluim.”

Hospice IJsselThuis

Hospice IJsselthuis (www.ijsselthuis.nl) is een thuis voor mensen die nog maar kort te leven hebben. Hospice IJsselThuis is kleinschalig van opzet met een warme, persoonlijke en intieme sfeer. Waar familie en vrienden de zorg voor een dierbare kunnen voortzetten, ondersteund door gemotiveerde, goed opgeleide vrijwilligers. Bij het aannemen van de cheque is algemeen coördinator Ineke van Os zichtbaar onder de indruk van het gebaar van de nieuwe ‘dorpsgenoot’. “Wat een groot bedrag, daar hadden we niet op gerekend. We waren al van plan de donatie te benutten voor een onvergetelijk uitje met onze vrijwilligers, maar met zo’n mooi bedrag kunnen we nog meer dromen verwezenlijken!”

Charles van Geenen geeft aan dat het doel dat de stichting nastreeft Hornbach heel erg aanspreekt. “In het hospice bieden ruim 60 vrijwilligers zorg aan bewoners en hun mantelzorgers. Deze zorg is gericht op kwaliteit van leven en bestaat uit het geven van tijd, aandacht en het bieden van ondersteuning. Een van onze uitgangspunten bij de keuze voor een goed doel is dat we graag willen bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardiger leven voor iedereen. En dit is bij uitstek een initiatief dat die gedachte uitdraagt!”

Als we ergens een vestiging openen, willen we een bijdrage leveren aan lokale goede doelen. Een goed gebruik, dat al jaren bestaat in ons familiebedrijf. De goede doelen waar wij nu voor hebben gekozen, zetten zich op een hartverwarmende manier in voor mens en dier. We zijn er trots op dit soort initiatieven met een financieel steuntje in de rug verder te kunnen helpen.
Charles van Geenen, vestigingsmanager Hornbach Nieuw a/d IJssel

Ik ben erg blij met deze gulle gift. We wisten dat Hornbach een donatie zou doen, maar we hadden geen idee dat het om zo’n groot bedrag ging. Dit bedrag gebruiken we voor het aanleggen van een voorraad wintervoeding voor de vogels.
Bam de Jong, directeur Dierenambulance Gouda en omstreken (DAGO)

Wat een groot bedrag, daar hadden we niet op gerekend. We waren al van plan de donatie te benutten voor een onvergetelijk uitje met onze vrijwilligers, maar met zo’n mooi bedrag kunnen we nog meer dromen verwezenlijken!
Ineke van Os, algemeen coördinator Hospice IJsselThuis

Lees ook ...