HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach partner van Utopia

Bouwmarkt levert desgewenst advies en materiaal aan inwoners van Utopia

Projectbouwmarkt Hornbach heeft zich als partner verbonden aan Utopia, het nieuwe realityprogramma van Talpa/SBS. Winston Gerschtanowitz, chief commercial officer bij Talpa Media, heeft het contract ondertekend namens Talpa. Hiermee is Hornbach de eerste sponsor van het tv-experiment, dat op oudejaarsdag van start is gegaan.

In Utopia moeten vijftien mannen en vrouwen in één jaar tijd uit het niets een compleet nieuwe microsamenleving zien op te bouwen. Dit alles wordt vastgelegd door ruim honderd camera’s en is te volgen op televisie en internet. Op 31 december namen de eerste inwoners van Utopia hun intrek op het speciaal voor hen gecreëerde land. Ze beginnen met een stuk onbewerkte landbouwgrond, een weide, 25 kippen, twee koeien, een kale loods en een aansluiting voor elektriciteit en water, gas en riolering, verder niets. De inwoners krijgen een telefoon met 25 euro beltegoed en een klein bedrag aan contant geld. Hiermee kunnen ze de eerste maanden overleven en bouwen aan hun Utopia. Hoe? Dat bepalen zij zelf. Er zijn geen regels en wetten, die moeten de inwoners zelf maken.

Logische verbintenis

Voor Hornbach een logische stap om partner te worden van dit grootse experiment. “We zijn er trots op dat we ons aan zo’n innovatief televisieconcept verbinden”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Het gegeven van Utopia sluit naadloos aan bij wat wij willen uitdragen als Hornbach. Wij roepen mensen altijd op om een project zelf uit te voeren en je sporen na te laten met wat je zelf bouwt. Utopia is daarvan misschien wel het meest letterlijke voorbeeld. Door Utopia kunnen wij nog meer mensen laten zien wat Hornbach biedt.”

Rol Hornbach bij Utopia

Hornbach staat de inwoners als partner bij met advies en materialen bij de projecten die ze binnen Utopia gaan realiseren. Er is bij aanvang bijvoorbeeld nog geen keuken, geen sanitair, niets. Met welk project de inwoners ook starten, Hornbach helpt ze, indien gewenst, op weg met een deskundig advies. Daarnaast beschikt Hornbach over een enorm assortiment aan artikelen. Dit betekent dat de inwoners voor elk project alle benodigdheden bij de projectbouwmarkt kunnen kopen.

We zijn er trots op dat we ons aan zo’n innovatief televisieconcept verbinden. Het gegeven van Utopia sluit naadloos aan bij wat wij willen uitdragen als Hornbach. Wij roepen mensen altijd op om een project zelf uit te voeren en je sporen na te laten met wat je zelf bouwt. Utopia is daarvan misschien wel het meest letterlijke voorbeeld. Door Utopia kunnen wij nog meer mensen laten zien wat Hornbach biedt.
Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland

Externe links
Utopia
Fan van Hornbach
Lees ook ...