Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Hornbach partner van Utopia

Bouwmarkt levert desgewenst advies en materiaal aan inwoners van Utopia

Projectbouwmarkt Hornbach heeft zich als partner verbonden aan Utopia, het nieuwe realityprogramma van Talpa/SBS. Winston Gerschtanowitz, chief commercial officer bij Talpa Media, heeft het contract ondertekend namens Talpa. Hiermee is Hornbach de eerste sponsor van het tv-experiment, dat op oudejaarsdag van start is gegaan.

In Utopia moeten vijftien mannen en vrouwen in één jaar tijd uit het niets een compleet nieuwe microsamenleving zien op te bouwen. Dit alles wordt vastgelegd door ruim honderd camera’s en is te volgen op televisie en internet. Op 31 december namen de eerste inwoners van Utopia hun intrek op het speciaal voor hen gecreëerde land. Ze beginnen met een stuk onbewerkte landbouwgrond, een weide, 25 kippen, twee koeien, een kale loods en een aansluiting voor elektriciteit en water, gas en riolering, verder niets. De inwoners krijgen een telefoon met 25 euro beltegoed en een klein bedrag aan contant geld. Hiermee kunnen ze de eerste maanden overleven en bouwen aan hun Utopia. Hoe? Dat bepalen zij zelf. Er zijn geen regels en wetten, die moeten de inwoners zelf maken.

Logische verbintenis

Voor Hornbach een logische stap om partner te worden van dit grootse experiment. “We zijn er trots op dat we ons aan zo’n innovatief televisieconcept verbinden”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Het gegeven van Utopia sluit naadloos aan bij wat wij willen uitdragen als Hornbach. Wij roepen mensen altijd op om een project zelf uit te voeren en je sporen na te laten met wat je zelf bouwt. Utopia is daarvan misschien wel het meest letterlijke voorbeeld. Door Utopia kunnen wij nog meer mensen laten zien wat Hornbach biedt.”

Rol Hornbach bij Utopia

Hornbach staat de inwoners als partner bij met advies en materialen bij de projecten die ze binnen Utopia gaan realiseren. Er is bij aanvang bijvoorbeeld nog geen keuken, geen sanitair, niets. Met welk project de inwoners ook starten, Hornbach helpt ze, indien gewenst, op weg met een deskundig advies. Daarnaast beschikt Hornbach over een enorm assortiment aan artikelen. Dit betekent dat de inwoners voor elk project alle benodigdheden bij de projectbouwmarkt kunnen kopen.

We zijn er trots op dat we ons aan zo’n innovatief televisieconcept verbinden. Het gegeven van Utopia sluit naadloos aan bij wat wij willen uitdragen als Hornbach. Wij roepen mensen altijd op om een project zelf uit te voeren en je sporen na te laten met wat je zelf bouwt. Utopia is daarvan misschien wel het meest letterlijke voorbeeld. Door Utopia kunnen wij nog meer mensen laten zien wat Hornbach biedt.
Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Externe links
Utopia
Fan van Hornbach

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall