Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Laat de oranjekoorts niet te hoog oplopen …

Brandweerman Cor naar Hornbach voor demo veilig barbecueën

Geen zin om straks die belangrijke wedstrijd te missen voor een bezoek aan de eerste hulp? De oranjekoorts niet laten oplopen tot de vlam in de pan slaat? Met het WK-voetbal en alle zwoele zomeravonden voor de deur maakt Cor Kraaijenhagen, beter bekend als Brandweerman Cor, een speciaal rondje langs verschillende Hornbach-vestigingen in het land. Voor een demonstratie over veilig omgaan met barbecues met als belangrijkste boodschap: “Wees goed voorbereid.”

De brandpreventieshow van de bekendste brandweerman van Nederland, die al ruim 25 jaar door het land toert, staat helemaal in het teken van veilig omgaan met vuur buitenshuis. Van aandachtspunten bij het veilig gebruik van aanmaakblokjes en opstoken van hout in een vuurkorf tot do’s en don’ts over het wegwerken van snoeren en verwisselen van gasflessen. Uiteraard komen ook het gebruik van rookmelders, blusdekens en het opstellen van vluchtplannen aan bod.

Alvast enkele tips …

Jaarlijks worden honderden mensen op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis behandeld na een ongeval met een barbecue. Oorzaak is vaak het onveilig aansteken van de buitenoven met bijvoorbeeld spiritus of brandgel. De meest voorkomende letsels zijn met name tweedegraads brandwonden (bron: Stichting Consument en Veiligheid). “Zet voor de zekerheid naast de barbecue een emmer met zand of water neer, of leg een blusdeken klaar”, geeft Cor alvast mee, als voorproefje op zijn show. “En mensen, zorg er alsjeblieft voor dat de barbecue of vuurkorf op een vlakke ondergrond staat voor je begint. Spuit nooit spiritus bij om de barbecue sneller te verwarmen, en blijf geduldig. Scherm de barbecue bovendien af met een niet-brandbaar windscherm en gebruik lange lucifers. En mocht het nou geen mooie zomer worden, ga dan niet binnen of onder een afdak barbecueën. Laat de barbecue een feest zijn en wees goed voorbereid! Verbrandt iemand zich toch, dan gelijk koelen met lauw leidingwater, of als er geen kraan in de buurt is, desnoods met slootwater.”

‘Ook voor kwaliteit in brandveiligheid’

Onder het motto ‘Hornbach – ook voor kwaliteit in brandveiligheid’ zet de bouwmarkt zich al jaren in voor brandpreventie. Niet alleen door het aanbieden van een uitgebreid assortiment op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding, maar ook door het geven van goede voorlichting. Hornbach werkt hiervoor sinds enkele jaren nauw samen met Brandweerman Cor. Kijk voor meer informatie op www.brandweermancor.nl.

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Maarten Post
Telefoon: 030 - 266 98 98
E-mail: maarten.post@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).
Externe links
Brandweerman Cor

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall