Hornbach newsroom Persportaal van Hornbach Nederland voor mediaprofessionals

Bouwwereld op z’n kop

Hornbach maakt van talentvolle klussers vakmensen

Maak werk van je gouden handen. Onder dat motto riep Hornbach dit najaar talentvolle klussers op zich aan te melden voor een vakopleiding tot zzp’er. De winnaars van deze verkiezing zijn nu bekend. De bouwmarkt stoomt het vijftal in korte tijd klaar tot vakkundig, zelfstandig ondernemer. In deze tijd? “Juist in deze tijd”, zegt Michel van Slingerland, marketingmanager bij Hornbach.

“Dat een bedrijf als Hornbach zo’n project in zulke tijden durft op te zetten, vind ik heel bijzonder”, zegt Rogier Zewald (33) uit Arnhem, een van de vijf uitverkorenen. “Ze bieden je een kans die je op dit moment als werkzoekende in de ‘gewone’ markt niet krijgt.”

Altijd vraag naar goede vakmensen

De eigenzinnige najaarsactie stond in het teken van het vijftienjarig bestaan van de doe-het- zelfketen en is geïnspireerd op het al jaren succesvolle Profi-concept. Marketingmanager Michel van Slingerland beaamt dat Hornbach met deze actie tegen de stroom in zwemt. “Maar ook in tijden van financiële krapte en stijgende werkloosheid blijft er vraag naar goede vakmensen. Dé kans dus voor mensen met gouden handen om daar werk van te maken!”

‘Tools’ voor succes

Als de vijf geselecteerde Profi’s in spe de vaktraining succesvol afronden, kunnen ze met hulp van Hornbach hun eigen bedrijf beginnen. “We ondersteunen ze met inschrijven bij de Kamer van Koophandel en we zorgen voor de eerste opdracht”, ontvouwt Van Slingerland het vervolgtraject. “Als klap op de vuurpijl krijgen ze een huisstijl met logo en een eigen radiocommercial om de business aan te jagen op lokale/regionale radio. Kortom, Hornbach zorgt voor de ‘tools’ om van hun eigen zaak een succes te maken!”

Onderstaande gegevens zijn alleen voor persgerelateerde vragen.
Voor overige vragen (zoals over uw bestelling) kunt u terecht bij het contactformulier.


Hornbach Bouwmarkt Nederland
Annelies Melis
Telefoon: +31 (0)30 - 266 98 98
E-mail: annelies.melis@hornbach.com
Van Hulzen Communicatie
Fenna Zwerver
Telefoon: 071 - 560 20 60 / 06 - 42 600 279
E-mail: hornbach@vanhulzencommunicatie.nl
Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 24.000 medewerkers. HORNBACH is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels zeventien projectbouwmarkten en één HORNBACH Vloeren vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten HORNBACH voor de zestiende keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Ook nam HORNBACH dit jaar voor de vijfde keer op rij de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst. HORNBACH kreeg in februari 2022 opnieuw het predicaat Laagste Prijs van de Consumentenbond, de bouwmarkt is 11% goedkoper dan het gemiddelde. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie (ook na aankoop), deskundig advies, uitgebreide service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (je grijpt nooit mis).

Volg Hornbach:

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg ons

Social wall