HORNBACH newsroom Persportaal van HORNBACH Nederland voor mediaprofessionals
Hornbach schaaft aan acquisitie-skills zzp’ers

Hornbach schaaft aan acquisitie-skills zzp’ers

Samenwerking met Tenderguide kruiwagen naar geschikt werk

Het werk ligt voor het oprapen, maar je moet het wel weten te vinden én kunnen verzilveren. Vanuit die gedachte is Hornbach een samenwerking aangegaan met Tenderguide.nl, hét platform voor aanbestedingen in de bouw. Met deze nieuwe service wil de bouwmarkt, met www.hornbachprofi.nl als vertrekpunt, voor professionele klussers, als gids dienen in de wereld van aanbestedingen.

“Veel zzp’ers zijn huiverig als het gaat om inschrijven voor aanbestedingen”, motiveert Edward Meijers, Profi-manager bij Hornbach, de achtergrond van dit initiatief. “Ze overzien niet aan welke voorwaarden ze moeten voldoen en ze zien vaak op tegen het hele traject, vooral het papierwerk dat erbij komt kijken. Dat is zonde, want overheden besteden jaarlijks voor miljarden euro’s aan werk uit. Dat betekent duizenden aanbestedingen, klein en groot. Waaronder veel kansen voor zzp’ers in de bouw.”

Service op maat

Met deze nieuwe service biedt Hornbach zzp’ers het steuntje in de rug dat ze nodig hebben om zich op een efficiënte en succesvolle manier te mengen in de strijd om aanbestedingsprojecten. “Met onze service op maat voor de professionele klusser werken we altijd aan mogelijkheden om die Profi te ondersteunen”, vertelt Meijers. “En dan heb je dus partners nodig waarmee je het aanbod kunt vergroten, op een kwalitatief hoogwaardige manier. Dankzij Tenderguide.nl weet de Profi in één oogopslag wat de toekomst brengt; oftewel, wat de markt doet en welke aanbestedingen er in de pijplijn zitten.”

Meerwaarde Hornbach

De aanbestedingen op Tenderguide.nl zijn voor iedereen gratis inzichtelijk. Voor de uitgebreide informatie en mogelijkheid tot inschrijven is wel een abonnement nodig, maar voor de Profi’s die zich via Hornbach aanmelden, geldt een gereduceerd tarief. In alle vestigingen van Hornbach zijn vanaf komende periode gratis toegankelijke informatiebijeenkomsten over specifieke onderdelen van aanbestedingen. Bovendien zijn een-op-een-gesprekken mogelijk met deskundigen binnen de bouwmarkt. “De kans op werk wordt met deze service aanzienlijk vergroot”, stelt Meijers. “Wij schaven als het ware aan je acquisitie-skills. Maar als het werk jou toch niet wordt gegund, zijn de inspanningen ook niet voor niets geweest. Als inschrijver krijg je namelijk achteraf alle informatie over de gunning, inclusief de bedragen die ermee gemoeid zijn! En dat is natuurlijk heel handig voor een volgende keer.”

ProfiConcept

Dit initiatief komt voor uit het Hornbach Profi-concept: service op maat voor de professionele klusser. Ondersteuning voor zelfstandige zonder personeel (zzp’ers), kleine bouw- en onderhoudsbedrijven en facilitaire diensten van instellingen. HORNBACH biedt de Profi’s meerwaarde door privileges en ruimere openingstijden (vanaf 07.00 uur), coulante betaalmogelijkheden, uitgebreide assortimentsboek en probleemloze goederenterugname. Iedere Profi heeft bovendien een gespecialiseerd team van medewerkers tot zijn beschikking en een vast aanspreekpunt.

Deze speciale aandacht voor de professionele klusser blijkt een gat in de markt. Duizenden kleine zelfstandigen in de bouw hebben zich inmiddels aangesloten bij het Profi-concept van HORNBACH.

Lees ook ...